Wat is Bokashi?
Bokashi is Japans en betekent goed gefermenteerde organische voeding. De fermentatie verloopt zonder zuurstof bij lage temperaturen, zodat alle voedingstoffen bewaard blijven. Tijdens deze fermentatie worden de voedingsstoffen makkelijk beschikbaar gemaakt voor opname in het spijsverteringssysteem, tezamen met de positieve micro-organismen vormen ze een pro-pre biotische voeding die ervoor zorgt dat ook de rest van de voeding beter opgenomen kan worden.
Naast de voedingsstoffen die de ingrediënten al van zichzelf bevatten produceren de micro-organismen zelf ook nog waardevolle producten zoals natuurlijke vitaminen, antioxidanten, huminezuren, enzymen etc. Dit maakt het tot een bijzonder product wat ook heel lang na opening stabiel zal blijven omdat het een symbiose van positieve micro-organismen bevat, stabiliteit is ook de kracht die dit product aan de maag en darmflora geeft. Deze Bio-bokashi is een probiotisch aanvullend diervoeder op basis van groenten, fruit en kruiden.  Vrij van synthetische ingrediënten, additieven, conserveermiddelen, GMO producten. Bevat actieve micro-organismen die ondersteunend werken voor een gezonde darmflora. Een gezonde darmflora vormt de basis voor een optimale gezondheid.
Bokashi is het schone alternatief voor vuile pens, waarom? Je kunt vraagtekens zetten bij pens afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij vanwege medicijnen, anti-biotica en GMO (genetische modificatie) veevoeders
Samenstelling: Wortel, topinambur (aardpeer), brandnetel, zonnebloempitten, rozenbottel, luzerne, kummel, tijm, EM micro-organismen, melasse en zeezout
Alle grondstoffen zijn afkomstig van gecertificeerde ..... en ......-dynamische teelt.
Dosering: Onderhoudt voor vleeseters per 10 kg lichaamsgewicht 1 a 2 theelepels. Als kuur enige weken achtereen dubbele dosering geven, daarna in onderhoudsdosering voortzetten. 1e week altijd beginnen met halve dosering, daarna langzaam opbouwen.
Wij adviseren dit product zeker als aanvulling op de dagelijkse voeding, zowel bij rauwe vleesvoeding als bij brokvoeding. Gedurende het jaar verschillende groentes, bokashi's afwisselen is aan te bevelen.
Inhoud:Â 500 gr
Bewaren: Bokashi kan het beste op een stabiele koele plaats bewaard worden. Het is belangrijk om altijd een schone lepel te gebruiken om contaminatie (kruisbesmetting) te voorkomen. Met een vieze lepel kan het micro-organisme milieu verstoord worden wat de houdbaarheid van het product kan verkorten. Zolang Bokashi fris zuur ruikt kan je het blijven geven., zodra dit niet meer het geval is stoppen met geven.
Dit product is...... gecertificeerd: ...... 026028
Merk | |
---|---|
Soorten | Biologisch |