Deze rijke olie gewonnen van ansjovis en sardientjes bestaat voor 100% uit Omega-3 en heeft een zéér hoge concentratie DHA (414 mg) en EPA (644 mg) per 5 ml om daadwerkelijk een therapeutisch effect te bereiken. Het toevoegen van omega 3 aan de dagelijkse voeding van de hond wordt goed geaccepteerd en het heeft ook diverse gezondheid bevorderende eigenschappen. Zo is het goed bij gewrichtsproblemen, gezonde huid/vacht, gezonde darmen, verbeterde weerstand en goed voor de hersenen.
Dosering:
Hond > 10 kg: 1 x daags 5 ml toedienen over het voer of rechtstreeks met spuitje in de bek.
Hond 10-20Â kg: 1 x daags 10Â ml toedienen over het voer of rechtstreeks met spuitje in de bek.
Hond >20Â kg: 1 x daags 15Â ml toedienen over het voer of rechtstreeks met spuitje in de bek.
1-10 kg: Â 1 theelepel per dag
10-20 kg: 2 theelepels per dag
20-50 kg: 3 theelepels per dag
50> kg: Â Â 4 theelepels per dag
Icelandpet Omega-3Â Oil is verkrijgbaar in 250 en 500 in een aluminium fles met draaidop. De olie blijft goed bewaard doordat er geen licht door de fles komt.
Onderzoek: Bewezen effecten van EPA en DHA bij osteoartritis (OA).
Bij oudere honden is OA een veelvoorkomende ziekte, welke gemakkelijk wordt herkend (bijvoorbeeld kreupelheid, moeilijk uit de mand komen, minder gemakkelijk/niet meer in de auto springen). Meerdere behandelingsmogelijkheden zijn goed onderzocht en worden veelvuldig toegepast in de praktijk. In een recent onderzoek is aangetoond dat OA ook zeer vaak voorkomt bij oudere katten, echter de symptomen zijn veel subtieler (meer slapen, minder bewegen, minder interactie met de eigenaar, naast de bak poepen, minder goede vachtverzorging). Eén van de voedingsstoffen met bewezen effecten op OA bij honden zijn de meervoudig onverzadigde lang keten omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en doosahexaeenzuur (DHA) Deze vetzuren verminderen de ontstekingsreacties in de gewrichten. In een dubbel-blinde placebo-gecontroleerde cross-over studie is aangetoond dat katten met OA verbeteren wanneer EPA en DHA worden gegeven.
Ronald J. Corbee, Mieke M.C. Banier, Chris H.A. van de Lest, Herman A.W. Hazewinkel, Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 2013; Volume 97, Issue 5, Pages 846-853
Merk |
---|